Teamtrots is dubbele trots!

door Jeff Dadema

Teamwork and team spiritBent u eigenlijk trots? Trots om te werken waar u werkt? Zijn uw collega`s of medewerkers trots op uw  bedrijf? Best een belangrijke vraag eigenlijk en daarom wil ik het daar eens met u over hebben.

We zijn iedere dag bezig met het motiveren van ons team, onze medewerkers, onze collega`s om nog beter te presteren, om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, om de omzet tot ongekende hoogte te laten stijgen. We sturen onze mensen naar school en op training zodat zij leren hoe ze het nog beter kunnen doen. Maar we vergeten daarbij vaak een ding namelijk in hoeverre zijn de mensen die binnen uw bedrijf het verschil moeten maken daadwerkelijk gemotiveerd? Zo gemotiveerd dat zij enthousiast overkomen en niet gekunsteld maar authentiek?

Iedereen trots

Stel u eens voor dat alle medewerkers van uw bedrijf trots zijn op wat ze doen. Ze gaan iedere dag met enorm veel plezier naar hun werk. Denken voortdurend na over hoe het nog beter kan en dragen oplossingen aan. Ze staan uw klanten met heel veel enthousiasme te woord en willen uw klanten echt helpen en dat kunnen ze ook want ze hebben wat te bieden.

Wanneer je trots bent op wat je doet, doe je het doorgaans met veel enthousiasme. Je bent beter in staat om met tegenslagen om te gaan. Je motiveert eenvoudig anderen en bovenal kom je authentiek over in het verkoopproces. En dat laatste is een belangrijke factor in het hedendaagse verkopen. Het zorgt namelijk voor vertrouwen. En verkopen is zoals u weet het vertrouwen winnen van uw (potentiële) klanten.

Resultaten van trotse medewerker  zijn beter

Ik geef training aan managers en medewerkers in de meest uiteenlopende functies. Ik doe veel met praktijksimulaties om met materie te oefenen. Wat steeds weer opvalt is dat degenen die het meest succesvol zijn in klantgerichte communicatie degenen zijn die authentiek enthousiast overkomt. En dat zijn dan weer altijd de mensen die daadwerkelijk trots zijn op wat ze doen en wie ze zijn. Het maakt daarbij eigenlijk niet uit in welke functie iemand werkzaam is. Trots zijn op wie je bent en wat je doet kan namelijk in iedere functie en in ieder bedrijf.

Teamtrots is dubbele trots

Als team een topprestatie leveren leidt dubbel tot trots. Enerzijds de trots van ieder teamlid afzonderlijk en daarnaast de trots deel uit te maken van dit  winnende team. Samen hebben jullie het toch maar even gedaan. Dat onoverwinnelijke gevoel van teamtrots is niet te evenaren met individuele trots. Met jezelf praat je namelijk niet lang na over een prestatie. Met je teamleden echter is de kans dat dit gebeurt veel groter. Hierdoor wordt het effect aanzienlijk groter.

Kijk eens naar uw team en stel uzelf en uw collega`s de vraag: Hoe trots zijn wij op wie we zijn en wat we (samen) doen? Maak er een thema van en stel met elkaar vast waar u samen echt goed in bent, wat het maakt dat u trots bent en kunt zijn op wat u doet. Het zal u helpen “˜trots` een belangrijke plek te geven binnen uw organisatie. Ik verzeker u dat uw resultaten aanzienlijk zullen verbeteren, zodat u vanzelf nog trotser wordt op uw team en natuurlijk op uzelf.

Ik wens u een trotse organisatie!

Jeff Dadema
Teamtrainer

 

Werken aan je team!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *