OR training: Kennis en Kunde

Actief werken aan een kennis en kunde van je OR

Actief werken aan kennis en kunde van je OR

Elke OR heeft wettelijk recht op 5 scholingsdagen per jaar. Zet ze in voor dit unieke, praktische trainingstraject. In een (half) jaar leer je de WOR (beter) toepassen in jullie praktijkcases en verbeter je de (onderlinge) communicatiekracht; tijdens vergaderingen en in je dagelijks werk.

Uniek door samen werken

Dit traject is uniek door de combinatie van kennis: opdrachten, oefeningen, reflectie en advies op cases in het algemeen en cases die nu bij jullie spelen (Dorgelo Training).
Daarnaast werk je aan kunde: het verbeteren van je gesprekstechnieken, toepassen van communicatie tips en trucs en zelfvertrouwen en praktische handvatten in lastige situaties (door Letsgoactive Training Groep).

Succestraject

Organiseer 5 dagen voor de scholing van je OR.

 1. Een goede start

De OR-teamdag: in een dag een beter teamgevoel, duidelijkheid en gelijkwaardigheid. Een dag werken aan je team met Letsgoactive.

2. Update en intensivering WOR kennis

Informatie en interactie n.a.v. 5 praktijkcases die de OR-leden voorbereid hebben. Praktisch inzicht en heldere verdieping in de wettelijke mogelijkheden die de OR heeft. In de middag gaan we inzoomen op jullie praktijk: strategische keuzes, vragen die je kunt stellen en persoonlijk advies.

Een hele dag werken aan je praktische WOR kennis met Dorgelo Training.

3. Gesprekstechnieken & feedback geven + WOR kennis cases 

De ochtend staat in het teken van het effect dat jouw communicatie heeft; op anderen in het algemeen en op bestuurders in het bijzonder (model: de Roos van Leary- praktisch). We trainen dat met algemene voorbeelden en in feedback-situaties uit de praktijk van de deelnemers. Een dagdeel werken aan je kunde met Letsgoactive.

In de middag worden de groep meegenomen in de mogelijkheden van de OR als orgaan aan de hand van 5 nieuwe praktijkcases die door de groep voorbereid zijn. Tevens wordt tijd ingeruimd om samen te discussiëren over actuele onderwerpen als voorbereiding op jullie komende OV-overleg. Een dagdeel werken aan je kennis met Dorgelo Training.

4. Optimaal voorbereid vergaderen + Actuele OR casus  

Deze dag staat voor het trainingsgedeelte in het teken van vergaderrollen en het oefenen daarmee.

De agenda’s worden geanalyseerd, de verslaglegging besproken en acties genoteerd die de OR- en
OV-vergaderingen prettiger, duidelijker en gestructureerder maken. Een ochtend werken aan je kunde met Letsgoactive.

De middag bespreekt Betty Dorgelo de ervaringen tot nu toe met jullie OR vergaderingen en de vergaderingen met de bestuurders. Wat kan er beter? Wat is gewenst? Welke zaken spelen er (onderhuids) wellicht nog? Waarbij de relatie met Roos van Leary wordt gelegd. Een middag werken aan je kennis met Dorgelo Training.

5.  Onderhandelen & schriftelijke communicatie + Actuele OR casus 

De ochtend leer je alles over effectief onderhandelen. Zowel de rol van bestuurder als de rol van de OR wordt gespeeld. Samen inzicht krijgen in het optimaal behandelen van de gevraagde advies- en instemmings-onderwerpen door goed te onderhandelen. Daarnaast zal de algemene schriftelijke communicatie van alle deelnemers besproken worden. Als afsluiting evalueren we samen de communicatie-doelen van de OR en haar leden.Een dagdeel werken aan je kunde met Letsgoactive.

De middag staat in het teken van het bespreken en bekijken van alle facetten van een actuele casus. Daarbij zoemen we vooral in op de schriftelijke communicatie. Ook zal inhoudelijk het toegestuurde informatiebulletin naar de achterban feedback krijgen. Afrondend worden doelen en tips op WOR-gebied met elkaar besproken. Een dagdeel werken aan je kennis met Dorgelo Training.

Wij helpen jullie graag verder

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Bel ons: 079 323 82 62 of maak gebruik van ons contactformulier. Wij helpen je graag en goed!

‘Werken aan je OR’ is een samenwerking tussen Letsgoactive Training Groep en Dorgelo Training.

Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone